Regenerativt jordbrugsseminar 2024
Levende jord og sunde virksomheder
Heldagsseminar med jordbrugsfaglige workshops og oplæg – samt rig mulighed for erfaringsudveksling. Find ny inspiration – og få vendt sæsonens udfordringer med dine fagfæller.
Lørdag d. 2. nov. kl 10.30-19, efterfulgt af middag og hyggeligt samvær. Der vil være mulighed for overnatning. Seminaret afholdes på Makværket, Regstrup på Sjælland.
Årets program er under udvikling. Men vi kan løfte sløret for, at vi får fint besøg fra Sverige. Josef Winter (59degrees) vil tale om kompost i teori og praksis, og Oskar Hansson (HIR Skåne) vil dele viden fra markforsøg med dyrkning af grøntsager i jorddække.
Øhave/Oures have vil bidrage med erfaringer med jorddække og begrænset jordbearbejdning i markedshave. Yduns Have vil tale om dyr som en del af sædskiftet.
Vi byder ligeledes ind til en maskinsnak om jordbearbejdning – do’s and don’ts med Michael Meyer m. fl. Hanne Gundersen giver os opdateret viden på jordbiologi, og hvordan vi måler denne. Vi sætter fokus på opstart af virksomhed, prissætning, CSA og afsætning. Og sidst men ikke mindst: initiativer i foreningen.
Seminaret er målrettet jordbrugspraktikere.
Tilmeld dig her >> Seminaret er fuldt booket. Er du blevet forhindret, så send os gerne en mail, så vi kan give din plads til en anden. Er du jordbruger og vil gerne deltage, så sende en mail til Anne på anne.re[a]gmail.com, så ser vi, om vi ikke kan finde en plads.
Vi glæder os til endnu en gang at invitere jer allesammen til regenerativt jordbrugsseminar!
Har du forslag til temaer eller oplæg, eller har du lyst til at blive en del af arbejdsgruppen bag seminaret, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Skriv til Sandra på sandravillumsen[a]gmail.com
Praktisk
Pris 300 kr. inkl. frokost og aftensmad, samt morgenmad for overnattende deltagere.
For at kunne holde prisen nede bidrager alle, der kan, med råvarer til køkkenet. Det være sig grøntsager, sylt, din yndlingsost eller hjemmebag – vi holder køkkenet vegetarisk. En råvareliste – og en samkørselsliste – sendes ud med bekræftelsesmailen for tilmeldinger.
Vi har plads til max. 120 deltagere – pladser fyldes efter først til mølle.
PROGRAM | Cirkussal | Seminarrum | Kontor | Bevægelsesrum |
Lørdag | ||||
10.00-10.30 | Ankomst | |||
10.30 | Fælles velkomst | |||
11.00 | The theory behind compost for farmers at Soil Architects v/ Josef Winter, 59degrees Soil Architects, Sverige (oplæg på engelsk) | Traktorbaseret grøntsagsdyrkning i organisk jorddække (mulch). Resultater fra et dyrkningsforsøg lavet af det svenske Hushallningssallskapet. v/ Jonas Jönsson | Virksomhed: Opstartsprocesser med de nye gårde Den Lille Mark, Orupdal og Soldug | |
12.30 | Frokost | |||
13.30 | Hvordan vi kan bruge målinger og observationer i marken til at skabe en mere regenerativ produktion v/ Hanne Gundersen, Jordkontakt | Maskinsnak – en samtale om jordbearbejdning i en regenerativ produktion. Hvilke maskiner bruger vi hvornår og hvorfor? Med hvilke konsekvenser for jord og dyrkning? v/ Michael Meyer (Eskelund), Fredrik Sahlin (Godis Grønt) og Ninna Rieper (VKST) | Integrering af dyr i en alsidig jordbrugsproduktion med direkte salg v/ Hester Callaghan og Bjarke Jensen, Yduns Have | Workshop: Etablering af en CSA-erfagruppe. Hvordan kan vi samarbejde om udvikling af mere bæredygtige livsgrundlag? Om forretningsmodeller, ejerskabsformer og økosystemtjenester. Oplæg v/ Tannie, Mosegården, Peter, Peters Gartneri og Kasper Krabbe, Aarhus Universitet |
15.00 | Kaffe, te, kage | |||
15.30 | Compost in practice – Decomposition decoded: How I make beautiful compost v/ Josef Winter, 59degrees Soil Architects, Sverige (oplæg på engelsk) | Hvad skal der til for at afsætte til offentlige køkkener og kantiner? v/ Anya Hultberg, specialist i bæredygtighed i offentlige måltider og indkøb, Konsulenthuset Norion | Priser 1: Hvordan prissætter vi vores grøntsager? Hvad er en pris? Priser i forskellige kontekster. Hvad gør grossisterne? v/ Mathias, Palleshavegaard | Mulighed for selvorganiserede ERFA-snak |
17.00 | Pause | |||
17.15 | Vindue til forskningen: Hvad jordens kulstof er (og ikke er) – og hvorfor det ikke er så simpelt at øge lagringen v/ Tine Engedal, jord- og kulstofforsker på Københavns Universitet | Jordbearbejdning i en markedshave. Erfaringsudveksling med udgangspunkt i Øhaves produktion v/ Mikala Mul, Øhave & Oures Have | Priser 2: Hvordan prissætter vi vores grøntsager? Workshop v/ Maria Andersen, underviser i afsætning og markedsføring på Jordbrugsskolen | Regenerativt Jordbrug? Hvad er det? Hvor skal vi hen? Samtale i regi af Foreningen Regenerativt Jordbrug v/ Sandra Villumsen, Farendløse Mosteri & Jordbrugsskolen |
18.45 | Pause | |||
19.00 | Aftensmad | |||
20.00 | Hæng ud, bar og fri regenererende snak | |||
Søndag | ||||
8.00 | Hjælp i køkken og spisesal | |||
9.00 | Morgenmad | |||
10.00 | Oprydning |