Foreningen Regenerativt Jordbrug er drevet af unge jordbrugspraktikere, der arbejder med alsidige produktioner med regenerativt fokus blandt andet market gardening, holistisk afgræsning, skovlandbrug mm.
Regenerativt Jordbrugs formål er at bringe samfundet i samklang med det økosystem, som mennesker og jordbrug er del af. Vi søger den drastiske omstilling af dansk landbrug, fra en klima- og miljøbelastning til en økologisk og social gevinst for samfund og natur. Vejen til et sådant landbrug indebærer øgning af biodiversitet i kulturlandskabet, kulstofbinding, mikroliv i jorden og dyr på græs – regenerativt jordbrug.
Vores historie
Foreningens første frø blev sået en septemberdag på Farendløse Mosteri i 2019. Omkring 30 unge mødtes, hvor fællesnævneren var arbejdet og drømmene udsprang fra jorden. Nogle havde egen jordbrugspraksis, andre havde drømmene om selvsamme.
Udgangspunktet for arbejdet med jorden er jordens frugtbarhed. Alle unge havde en ydmyg, men vigtig ambition om at arbejde med jorden regenerativt. Regenerativt vil sige at jordens frugtbarhed enten vedligeholdes eller forbedres, men aldrig forringes.
“Hvordan kan Danmark blive selvforsynende?”, var et af dagens sidste spørgsmål, som godt indrammer netværkets ambitioner og omtanke for fremtiden.
Næste gang vi mødtes var til et seminar i november 2019. Her deltog 70 jordbrugere og jordbrugsinteresserede, fortrinsvist unge. I februar 2020 stiftede vi vores forening på Makværket i Knabstrup på Midtsjælland.
Foreningens organisering
Foreningen Regenerativt Jordbrug drives af en række frivillige arbejdsgrupper med undergrupper, som internt koordineres i et koordineringsudvalg.
-
Ansvar for stormøde, økonomi, projektmidler og medlemmer. Gruppen er valgt på stormødet, og består af Malik Riishøj, Maria Thornval, Linne Windfeldt Rasmussen, Simon Siebenthal & Anne Rehder.
Kontakt Malik på sekretariat@regenerativ.dk
tlf. 81 116 107 -
Seminargruppen arrangerer det årlige regenerative seminar.
I 2024 består gruppen af Sandra, Kasper, Marie, Helene og Anne. Nye er velkomne. Gruppen kan kontaktes på anne.re@gmail.com.
-
Kontakt Lærke Daverkosen, Ldaverkosen@gmail.com
-
Foreningen tilbyder en grundlæggende indførsel i det regenerative jordbrug gennem et kombineret praksis- og teoriforløb.
Kontakt: jordbrugsskolen@gmail.com. Sandra Villumsen, mandage 15-18, tlf. 22 88 55 51.
-
CSA-gruppen er en erfa-gruppe for praktikere som enten allerede har en CSA eller ønsker at starte en op. Formålet er at dele erfaring og viden og at skabe synlighed omkring CSA-modellen og understøtte dens udbredelse.
Kontakt Tannie Nyboe fra Mosegården Jordbrug på tannienyboe@gmail.com
-
Kommunikationsgruppen administrerer foreningens sociale medier og nyhedsbrev. Vi har altid plads til en mere og tager også gerne imod artikler, begivenheder og andet, som du ønsker at dele med foreningens medlemmer.
I 2023 består gruppen af Tobias, Kristine og Maria.
Du kan kontakte os via maria@regenerativ.dk

De regenerative principper
Er du nysgerrig på regenerativt jordbrug? Så læs vores notat om de grundlæggende principper. Notatet er et input til den aktuelle debat om fremtidens landbrug.